DYPFRYST PIZZA
BAKEMIKSER
FUN LIGHT
SYLTETØY
TØRRVARE SUPPER
plante- basert
MAKRELL
KETCHUP
OVNSRETTER
ASIATISK & RIS
SØTPÅLEGG
TØRRVARE &
KJØLT SAUS
SNACKING
glemte helter
LEVERPOSTEI
DRESSING
frokost- blanding
FÅREPØLSE
GRYTERETTER
DV INNSIKT
printerklare plakater
butikk- materiell
salgsplan B3-2024
frokost- møter
DV INNSIKT - STABBUR-MAKRELL OPPDATERT U19
palle- oversikt
markeds- andel
KATEGORI-INNSIKT
TIPS TIL EKSPONERING
SUKSESS- HISTORIER
SALGS-UTVIKLING
BUTIKK-BILDER
MEDIA-
OVERSIKT
 makrell - INNSIKT
Stabbur-Makrell inneholder minimalt med sukker​
- Det sukkeret som er, kommer i hovedsak naturlig fra sødmen i solmodne tomater som inngår i tomatsausen 
- Noe sukker tilsettes for å “runde” av smaken, kun 1/5 teskje i en hel boks! Avhengig av hvilken variant du velger vil sukkernivået variere, dette skyldes at 
mengdeforholdet makrell og tomatsaus varierer Fordelen ved å spise fisk og tomat oppveier stort for den lille mengden sukker du får i deg Vi ønsker å spre sunne og gode matvaner det er enkelt å holde over tid​
- I et folkehelseperspektiv mener vi derfor at det er feil av Orkla å sette fokus på sukker i makrell i tomat Men vi er lydhøre for forbrukers tanker rundt dette og følger tett forbrukerbevegelser og vurderer tiltak som videreutvikler kategorien​
- Spre kunnskap om at sukker i makrell i tomat er ubetydelig i et ernæringsperspektiv 
- Undersøke bekymring for sukker i makrell i tomat i befolkningen totalt sett​
- Merke porteføljen (9 av 11 SKU) med "lavt sukkerinnhold" og vurdere sukkerfrie alternativer i et lenger perspektiv Det er på mange måter et dilemma det med sukker og makrell, på den ene siden finnes det helt klart et behov for sukkerfri for de som ikke kan spise sukker (diabetes etc) – men samtidig byr vi opp til spekulasjoner rundt myten om det er mye sukker i makrell-i-tomat ved å skulle lansere en variant uten sukker. En annen side av saken er at hver gang det publiseres noe om Makrell-i-tomat i SoMe ser vi i kommentarfeltene at det er faktisk flere som tror det er mye sukker i tomatsausen. Så ikke tvil om at det er en myte som vi i alle fall bør jobbe med å få avkreftet. Så topp med slike artikler! Høres ut som DV har hatt en finger med i spillet Sukker i makrell i tomat er ubetydelig i et ernæringsperspektiv​
klikk og les mer ok saken