DYPFRYST PIZZA
BAKEMIKSER
FUN LIGHT
SYLTETØY
TØRRVARE SUPPER
plante- basert
MAKRELL
KETCHUP
OVNSRETTER
ASIATISK & RIS
SØTPÅLEGG
TØRRVARE &
KJØLT SAUS
SNACKING
glemte helter
LEVERPOSTEI
DRESSING
frokost- blanding
FÅREPØLSE
GRYTERETTER
DV INNSIKT
printerklare plakater
butikk- materiell
salgsplan B3-2024
varehåndtering
grandiosa
grandiosa DELUX
fryseprosjekt
generell innsikt
big one
DV INNSIKT - DYPFRYST PIZZA
Varemottak
Rutiner/Håndtering Temperatur
Frysevarer er ømfintlige for temperaturendringer så det er viktig at varene blir satt enten rett inn på fryselager eller fylles rett i disk / skap. Bakgrunnen til dette er at iskrystallene i pizzaen smelter raskt. Plasseres pizza, som har begynt å smelte, på frys igjen, vil det dannes nye iskrystaller. Da kan kvaliteten svekkes og gi endringer i tekstur , smak og potensielt økt bakterievekst. For å sikre at kundene får en pizza som ikke er « full av iskrystaller» er det viktig at varene fylles hurtig inn på plass og ikke blir stående lenge på gulv ute i butikken. En hyppig kundeklage er iskrystaller / snø på pizzaen, som en konsekvens av at frysekjeden har blitt brutt. Dette ser ikke bra ut og gir et dårlig resultat når pizzaen stekes (blir «soggi» / fuktig). Frysedisker må regelmessig av-ises for å fjerne islag, 
som har blitt dannet som en konsekvens av temperatur-svingninger. Islag i disken vil redusere kapasiteten til å holde rett temperatur. Tøm disken for produkter før av-ising startes, for å unngå at pizzaen tiner.
Frysedisker vs fryseskap
LASTEMERKE DISKEN IKKE STABLE OVER STOPPER LUFTSTRØM
KUNDE SOM OMBESTEMMEr SEG
Pizza som står i fryseskap er mer utsatt for temperatur-svingninger enn pizza i (brønn)disk. Dette på grunn av åpning / lukking av dørene til fryseskapet, som skaper temperatur-svingninger. Pizza som utsettes for gjentatte temperatursvingninger vil kunne resultere i frysebrenning (tørre flekker), is-krystallisering, endret tekstur / smak, og potensielt bakterievekst og redusert holdbarhet. Pizza som står i fryseskap er også mer utsatt for at toppingen faller ned, og dermed oppleves som ujevnt fordelt når forbruker skal steke denne hjemme. Brønndisker har et lastemerke i øvre del av disken, som indikerer max lastehøyde. Dersom man laster over dette merket vil man bryte luftstrømmen som lager et «lokk» over pizzaen og beskytter den fra den varme luften i butikklokalet. Når denne luftstrømmen brytes vil varm luft komme til og pizzaen begynner gradvis å tine og iskrystallene i pizzaen starter å smelte. Dette skaper kondens og fuktighet på overflaten av pizzaen, noe som igjen, kan gi endret kvalitet som nevnt tidligere. Av og til ombestemmer kundene seg og legger fra seg pizzaen andre steder i butikken enn i frysedisken. Dette medfører at frysekjeden er brutt og tiningsprosessen starter. Pizza som har tint må IKKE legges tilbake i disken eller på fryselageret for å fryse den på nytt. Tint pizza må registreres som svinn og kastes, for ikke å risikere misfornøyde kunder og i verste fall matforgiftning.